poiju

Jäsenkirje 1/2020

KUUTSALO-SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOUS SIIRRETTY
Kokous on siirretty myöhempään ajankohtaan koronavirusepidemian vuoksi.          Emme tiedä kuinka kauan poikkeustila ja kokoontumiskielto tulee jatkumaan. Ilmoitamme jäsenistöllemme aikanaan ajankohdan ja paikan.

Asialistalla olisi ollut myös Seuran henkilövalintoja johtokuntaan. Nyt teillä kaikilla on lisäaikaa pohtia uusia ehdokkaita tai ilmoittaa oman kiinnostuksenne.

Johtokunta

******************************

Uusi vuosi ja uudet uutiset
Tätä kirjoitettaessa olemme keskellä maailmanlaajuista pandemiaa. Siltä emme ole välttyneet täällä Pohjolan perukoillakaan. Poikkeusolojen vahvat ja päivittäin lisääntyneet ohjeet ja rajoitukset säätelevät jokapäiväistä elämäämme. Kukin etsii tapoja mennä eteenpäin. Toinen toistaan tukien.

Näistä erilaisista kotimaisista ja kansainvälisistä uutisista ja mullistuksista huolimatta saariston elämä perustasolla on pysynyt ennallaan. Katseet on suunnattava tulevaisuuteen. Jatkamme onnistuneen 40-vuotisjuhlavuoden jälkeen normitoimintaa, mahdollisia uusia ideoitakin muhitellen. Tosin jo tulevalle vuodelle on luvassa mm. uudelleen katkolta ”henkiin herätetty” saariston vesihuoltosuunnitelma ja siihen liittyvät keskustelut ja mahdolliset toimenpiteet. Ja nähtäväksi jää, eteneekö seurakuntayhtymän ikuisuusprojekti laiturin uudelleen rakentamiseksi Kirkonmaan hautausmaalle. Hautausmaille pääsyn, tässä tapauksessa rantautumisen, luulisi olevan yhtymän perustehtäviä. Entäpä, jos mantereella tie sortuisi ja kulku hautausmaalle estyisi, jäisikö se korjaamatta? Vieläpä muutamaksi vuodeksi.

Kuutsalo-Seura ry. ei ole virallisten päätösten toimeenpanija. Se toimii tavallaan saarelaisten elämään liittyvien asioiden edunvalvojana ja pyrkii edistämään erilaisia hankkeita niin viestin välittäjänä kuin yhteistyöllä eri viranomaisten ja muiden saaristoseurojen kanssa.  Johtokunnalla ja erityisesti puheenjohtajalla on vuosittain riittänyt puuhaa olla puolustamassa mm. Saaristotoimikunnassa oman saariston laivaliikenteen aikatauluja.  Entä jos Seuraa ei olisi? Havaittaisiinko sen rooli ja panos kuitenkin oleelliseksi monien asioiden eteenpäin viemiseksi?

Vuosikokous pidetään hamassa tulevaisuudessa, ja esillä on tärkeitä asioita, muun muassa henkilövalintoja johtokuntaan. Toivomme teidän tulevan silloin joukolla mukaan tekemään ehdotuksia sekä päätöksiä Seuran seuraavalle toimintakaudelle, jotta pyörät pyörisivät edelleen.

Sinustako uusi johtokunnan puheenjohtaja/jäsen?
Viime vuonna jo peräänkuulutimme kiinnostuneita mukaan oman saaristomme kotiseututyöhön. Muutama Kuutsalo-Seuran johtokunnan konkareista haluaisi siirtää viestikapulan uusille, tuoreille jäsenille. Haussa on mm. uusi puheenjohtaja hänen kahdeksan vuoden ansiokkaan rupeamansa jälkeen. Olemme sitä mieltä, että tämä vapaaehtoishomma antaa enemmän kuin ottaa: monipuolisuudellaan, eri toimijoiden kanssa työskentelemisellään sekä monenlaisella tutustumisella yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Ja kuten todettu, oman saaristomme asiat eturintamassa.

Suunnitelma Kotkan saariston vesihuollosta
Kotkan kaupunki on varannut tänä vuonna runkovesijohdon suunnitteluun 50 000 € sekä vuosille 2021 ja 2022 avustukset hankkeen toteutukselle. Kymen Vesi Oy ja Kotkan kaupunki ovat käynnistämässä suunnittelua. Kiinnostuneet voivat tiedustella hankkeesta ja sen suunnitelmista Kymen Vesi Oy:ltä.

Kuutsalon venepaikka Sapokassa muuttunut
Kotkan kaupunki ilmoitti, että Sapokan N-laiturin uudistamisesta johtuen Kuutsalon nimikkovenepaikan numero on vaihtunut. Se on nyt nro 19 ja aisaväli on 2,93 metriä. Paikka on tarkoitettu saaresta kaupunkiin asioimaan tuleville saarelaisille, joilla ei ole kaupungissa omaa venepaikkaa. Portti säilyy samana eli vanhat avaimet käyvät jatkossakin, mutta uusia voi tarvittaessa lunastaa Kotkan kaupungin asiakaspalvelu-piste Ruorista. .

Jäsenmaksujen aika
Kiitämme lämpimästi viime vuoden 2019 jäsenmaksuista.  Uusien aika on taas käsillä, ja tämän kirjeen mukana on jäsenmaksulomake heille, joiden sähköpostiosoitteita meillä ei ole tai sitten s-postit eivät ole löytäneet vastaanottajaa jostain syystä.

Sähköpostitse lähetämme maksulomakkeen erikseen myöhemmin. Viestin aiheena lukee Kuutsalo-Seuran jäsenmaksu 2020, joten sen voi turvallisesti avata. Kirstunvartija kiittää jo kaikkia etukäteen, sillä mm. jäsenmaksuillahan Seura toimintaansa pyörittää.

Jos maksulomake sattuu katoamaan, jäsenmaksun voi suorittaa Kuutsalo-Seuran tilille FI09 5172 0240 0265 76, oma nimi ja viestiin: jäsenmaksu.

Ja vinkki ainaisjäsenillekin: aina voi siirtyä tukemaan Kuutsalo-Seuraa siirtymällä maksavaksi vuosijäseneksi.

Yhteysalusliikenteen kesäaikataulut
Kesäaikataulut, jotka laivayhtiö julkaisee varmaan pian, pysyvät ennallaan muutamaa juhannusliikenteen muutosta lukuun ottamatta.

Ennakkotietoja kesän 2020 suunnitelmista
Koronan aiheuttaman poikkeusolojen ja niiden keston ennalta-arvaamattomuus jättää monta kysymysmerkkiä myös tulevien tilaisuuksien/ tapahtumien suhteen.  Ne peruuntuvat tai päivämäärät täsmentyvät myöhemmin, joista ilmoitamme aikanaan.

• TOUKOKUU
Kirkonmaan hautausmaan perinteiset siivoustalkoot toukokuulta siirtyvät.

• KESÄKUU
Sunnuntaina 7.6. klo 15.00 Saarimaja soi –konsertti  olisi Kuutsalon Saarimajalla. Kymijoen Lohisoitto on ilmoittanut sivuillaan www.lohisoitto.fi mm. seuraavaa:
” Lohisoiton valmistelut ovat edenneet alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti ja seuraamme tällä hetkellä tiiviisti viranomaisohjeita ja -suosituksia. Olemme kuitenkin myös valmistautumassa siihen vaihtoehtoon, että festivaalia joudutaan siirtämään myöhempään ajankohtaan tänä vuonna.
Mikäli tähän päädytään, pyritään festivaalin sisältö pitämään suunnitellun kaltaisena, näin ollen jo lunastetut liput olisivat käytettävissä myös tuona myöhäisempänä ajankohtana.
Yli rajan -konsertissa esiintyisivät:  Jonna Järnefelt, laulu, Jukka Nylund, piano, Tommi Asplund, viulu ja Iida-Vilhelmiina Sinivalo, sello.

• HEINÄKUU
Kesäjuhla -suunnitelmat heinäkuussa Saarimajalla ovat avoinna. Jos koronavirusepidemia on selätetty kesällä, ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin

• HEINÄ/ELOKUU
Romunkeräys pyritään saamaan Kuutsaloon myös tänä kesänä.  Neuvotellaan Kymenlaakson Jätteen kanssa, että keräyspaikkoja olisi kaksi: toinen Mullissa ja toinen Kirkonmaassa.  Vahvistamme keräysajankohdan seuraavassa kirjeessä.

Kuutsalon tiekunta tiedottaa
Kuutsalon Kylätiet ja Kuutsalon Metsätie -tiekunnat ovat jääneet menneisyyteen. Tiekuntien yhdistyminen sai lainvoiman viime syksynä, ja tiekunnan nimi on “Kuutsalon tiekunta”.  Siihen liittyvät asiat kuten vuoden 2020 hoitokunnan kokoonpano ja tiemaksut vahvistetaan vuosikokouksessa, joka pidetään ensi kesän aikana.

Tiekunnalle on tehty verkkosivu, jonka tarkoituksena on tiedottaa saarelaisille tiekunnan toiminnasta. Sivuilla julkaistaan myös maksuunpanoluettelot sekä kokousasiakirjat. Lisäksi ne ovat nähtävissä perinteisesti Kotkan Asiakaspalvelupiste Ruorissa.

Tiekunnan verkkosivulle pääsee osoitteesta: https://kuutsalontiekunta.home.blog/

Terveisin
Tea Seppälä, hoitokunnan puheenjohtaja
p. 0505141790, seppalatea@gmail.com

*************************************************

Laulussakin sanotaan, että Myrskyn jälkeen nyt nähdä saan, auringon taas käyvän hehkumaan…..

Sitä, kevättä ja poikkeusolojen loppumista sekä normaaliin arkielämään palaamista odotellessa: mennään maltilla ja rajoituksia noudattaen kohti terveempää tulevaisuutta ja kesää myös Kuutsalon saaristossa.

Kuutsalo-Seuran johtokunta

linnunpesä
Kuutsalo
0
    0
    Ostoskorisi
    Kori on tyhjä
    Scroll to Top