poiju

Jäsenkirje 1/2023

Jäsenkirje 02.04.2023

 

Hyvät Seuran jäsenet!

 Hyvää kevättä seuran jäsenemme. Kuten viime vuonnakin säät ovat vaihdelleet kovasti. Kovia pakkasjaksoja ei tänä vuonna nähty juuri lainkaan. Lunta on tullut paljon ja moneen kertaan suurimmat sulaneet jo pois. Hetkittäin on ollut mukavia kevään pilkahduksia, kunnes tuli taas takatalvi. Päivät ovat jo kuitenkin pitkiä ja veneiden laskukin häämöttää kuitenkin tässä kuussa ja samoin on vuotuinen seuran vuosikokous.

 

 Sääntömääräinen vuosikokous 2023

 Tervetuloa Kuutsalo-Seura ry:n sääntömääräisen vuosikokoukseen Kumppanuustalo Viikariin, 1. kerros 26.4.2023 klo 17.00 osoitteessa Mariankatu 24, 48100 Kotka. Ennen kokousta on kahvitarjoilu. Käymme läpi vuosikokouksessa seuran sääntömääräiset asiat.

Lämpimästi tervetuloa kaikille.

 

Tiivistelmä viime kevään vuosikokouksesta 2022

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Olli-Pekka Brunila, sihteeriksi Sari Lahtonen ja pöytäkirjan tarkastajiksi Tea Torvasti ja Kari Torvasti.

Puheenjohtaja esitteli toimintakertomuksen 2021 pääkohdat. Vuosi 2021 oli korona takia poikkeuksellinen ja aktiivista toimintaa ei ollut lainkaan. Positiivisena asiana nähtiin kuitenkin vilkas käynti saaristossa ja monet olivatkin vetäytyneet saariston ”lintukotoon” etätöihin ja vapaa-ajan viettoon pidemmäksi aikaa kuin normaalisti olisi ollut mahdollista. Päätöksenä toimintakertomus hyväksyttiin.

Kokous vahvisti myös puheenjohtajan esittelemän vuoden 2021 tuloslaskelman ja taseen sekä toiminnantarkastaja Kari Hakkaraisen antaman lausunnon tilinpäätöksestä. Tämän jälkeen kokous myönsi tili- ja vastuuvapauden johtokunnan jäsenille ja muille vastuu- velvollisille.

Henkilövalinnat. Seuran sääntöjen mukaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinnan tekee aina vuosittain jäsenistö vuosikokouksessa. Puheenjohtajana jatkoi Olli-Pekka Brunila ja varapuheenjohtajana Jukka Rinne. Muita muutoksia ei tullut johtokunnan kokoonpanoon. 

 

Kesän tapahtumat 2023

 Viime vuosina talkoot ovat kärsineet inflaatiota, ja osallistujia on ollut vain muutamia seuran lähes 500 jäsenestä. Toivoisimmekin, että jos vain olisi mahdollista käyttää muutamia tunteja talkootoimintaan niin saataisiin järjestettyä tapahtumia ja pidettyä seuran pyörät pyörimässä.

Toukokuu

Hautausmaan siivoustalkoot järjestetään 20.5.2022 klo 10 alkaen. Ottakaa omat haravat mukaan. Talkoovichyt tarjoaa seura.

Saarimajan siivoustalkoot ovat 27.5.2023 klo 10 alkaen järjestäjänä Kannatusyhdistys. Ohjelmassa mm Saarimamajan hormien avaaminen, laiturin kunnostusta ja saarimajan laitto toimintakuntoon kesän tapahtumia varten. Paikalla evästarjoilut Kannatusyhdistyksen toimesta.

 

Kesäkuu

Saarimaja soi -konsertti on sunnuntaina 11.6.2023 klo 15. Atte Kilpeläisen vieraana on muusikko Samuli Putro. Vene Sapokasta klo 14 (Vikla III, Sapokka, laituri 2-3), paluu konsertin jälkeen. Liput 27€, lippu ja kuljetus 37€. (https://www.lohisoitto.fi/ohjelma-2023.html)

 

Heinäkuu

Kesäjuhlat järjestetään Saarimajalla 1.7.2023 klo 15 alkaen. Ohjelmasta ja muusta tiedotetaan vielä myöhemmin mm. www-sivuilla, Facebookissa yms.

Vaarallisen jätteen keräys Kuutsalossa heinäkuussa infoa tulee myöhemmin. Paikkana yhteysaluslaituri Mullissa. Kymenlaakson Jäte järjestää keräyksen, jossa otetaan vastaan:

 • kodin vaarallista jätettä
 • sähkölaitteita
 • metallia
 • hätäraketteja
 • jauhesammuttimia
 • autonrenkaita

Keräys on maksuton. Jätettä voi tuoda keräyspaikalle vain silloin, kun keräyslavat ja henkilökunta on paikalla.

Syyskuu

Syyskuussa ovat valtakunnalliset kotiseutupäivät Kotkassa 8-10.9.2023. Kuutsalo-Seura järjestää tilaisuuteen ohjelmaa ja alustavasti on suunniteltu risteily Kuutsalon ympäri sunnuntaina 10.9 ja myyntipiste tuotteille. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin. Lisätietoa ja ohjelma löytyy (https://www.kotka.fi/valtakunnalliset-kotiseutupaivat/ohjelma/).

 

Nettisivujen sivujen päivitys

Seuran nettisivut päivitettiin ja ne ovat saaneet hyvää palautetta. Uutta materiaalia tuotetaan aina kun ehditään. Myös ajankohtaiset asiat löytyvät sieltä. Seuralla on myös omat Facebook ja Instagram -tilit, joita voi seurata ja lisätä vaikka hienoja kuvia saaristosta. Sivuille tarkoituksena on tuottaa ajankohtaista tietoa mitä tapahtuu, mutta myös toimia mielenkiintoisena alustana erilaisille materiaaleille, kuville ja projekteille, joita tulevaisuudessa on suunnitteilla.

 

Jäsenmaksut

Tämän vuoden maksulomakkeet lähetetään huhtikuussa joko postitse jäsenkirjeen mukana ja erillisenä sähköpostilähetyksenä eräpäivä 30.4.2023. Jäsenmaksu on edelleen 15 €/hlö, ja jos samaan talouteen tuli yhteinen lomake esim. kahdelle on summa 30 €. Kiitos jo etukäteen suorituksista! Koska postittaminen on melkoisen arvokasta, niin toivoisimme, että mahdollisimman moni siirtyisi s-posti listalle. Siten jäsenkirjeet, jäsenmaksut ja muut uutiset saataisiin helpommin ja ympäristöystävällisemmin lähetettyä. Maksaa voi myös suoraan Kuutsalo-Seura ry:n tilille: FI09 5172 0240 0265 76.

Kaikkiin suorituksiin viestiosioon merkintä: jäsenmaksu 2023 ja oma nimi.

 Kiitämme jo etukäteen, jos näin varmistatte ja pidätte Seuran pyörät pyörimässä.

 

Uusia Kuutsalo-tuotteita saatavilla 

Seuralla on uusia tuotteita koemyynnissä verkkokaupassa. Olemme tilanneet pienen erän Kuutsalo Seura ry -logolla varustettuja ohuempia pipoja ja hieman päivitetyllä logolla ”Cousteau” tyylisiä punaisia ja vihreitä merimiespipoja. Lisäksi tarjolla on edelleen seuran kortteja, joissa on luontokuvia Kuutsalosta Tuula Pajun tallentamana, Kuutsalo-kirjoja, CD-levyjä ja viirejä voi tilata Tea Torvastilta, s-posti: verkkokauppa@kuutsalo.fi tai suoraan nettisivujen verkkokaupasta https://kuutsalo.fi/verkkokauppa/

Tiekunta tiedottaa – polttopuita haettavissa tienvarsilta

Tiekunta on raivannut ja raivaa edelleen Kuutsalossa teiden sivuja. Sieltä löytyy riukuja ja valmiiksi sahattuja isompia ja pienempiä tukkeja, joista saa erinomaista polttopuuta.

Jokainen maanomistaja voisi käydä hakemassa omalta alueeltaan puita pois. Jos ei itse tarvitse, niin voisi vinkata vaikka naapurilleen, jolla saattaisi olla polttopuun tarvetta. Kuutsalon tiekunnan asioita voi seurata oheisesta linkistä https://kuutsalontiekunta.home.blog/

Tea Seppälä, tiekunnan puheenjohtaja

Kuutsalo-Seuran johtokunta

***************************

Hyvää kevään ja alkukesän odotusta kaikille

Kuutsalo-Seuran johtokunta

 

linnunpesä
0
  0
  Ostoskorisi
  Kori on tyhjä
  Scroll to Top