poiju

Jäsenkirje 2/2017

Hyvät Kuutsalo-Seuran jäsenet

Tänä vuonna juhlitaan 100-vuotiasta Suomea monin tavoin eri puolilla maatamme. Parin vuoden päästä 2019 juhlistamme 40-vuotiasta Kuutsalo-Seuraa, joskin pienemmässä mittakaavassa, mutta jälleen kunnianhimoisella hankkeella. Työn alla on jo neljäs Seuramme julkaisema historiateos saaristomme historiasta. Vielä tutkimatta ja dokumentoimatta on jäänyt huvilarakentamisen synty ja vaiheet Kuutsalon saaristossa sekä osakaskunnan toiminnan kehitys. Samoihin kansiin on tarkoitus saada vielä osiot vanhoista käyttöesineistä sekä kertomuksia elämästä Kuutsalossa sota-aikana.

Järjestämme lauantaina 8.7. kaksijakoisen tapahtuman: juhlakirjan aineiston keruun ja kartuttamisen saarelaisten avustamana sekä kaikille avoimen kirpputorin.

”Mökki- ja perinnepiiri” Saarimajalla la 8.7. alkaen klo 13 – tulkaa joukolla mukaan!
Tarjolla on ainutlaatuinen osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuus tallentaa tietoa ja kulttuuriperintöä jälkipolville. Tapahtuman kulku olisi seuraava: aluksi kirjatyöryhmän vetäjä Pekka Savolainen kertoo tavoitteista laatia kirjaan osio mökkiasutuksen synnystä ja vaiheista Kuutsalon saaristossa mukaan lukien Kirkonmaa. Paikalle saapujien toivotaan tuovan mukanaan kuvamateriaalia sekä kertovan tarinoita kokemuksistaan saaristorakentajina –  niin ongelmista kuin onnen tunteista. Samalla vanhojen talojen asuttajat voisivat tuoda paikan päälle vanhoja esineitä ja kertoa niiden käyttötarinoita sekä opastaa työryhmää sopiviin kohteisiin kuvaamaan; vaikkapa vanhaa rysää tai muuta mielenkiintoista käytettäväksi kirjan kuvituksessa.

Tässä on oiva tapa yhdessä tekemisestä.  Siis tulkaa muistelemaan ja kertomaan oma tarinanne, ja ennen kaikkea auttamaan historian muistiin kirjaamisessa sekä valokuvillanne monipuolisen kuvituksen aikaansaamisessa.

Oheistapahtumana Saaren Kirpputori
Lauantaina samaan aikaan voimme Saarimajalla kierrättää tavaroita: myydä tai/ja ostaa.  Järjestämme pöytätilaa, josta voi maksaa Seuramme kannatukseksi pienen maksun, 5 euroa.  Mukanaan voi tietysti tuoda myös oman, vaikkapa kokoontaitettavan pöydän. Aloitamme siis klo 13.

Tehdään tilaisuudesta hauska yhteinen ”kierrätyskeskus”. Ilmoittaudu ja varaa pöytä 1.7.2017 mennessä Maisa Kotoaro, p. 050 5962147, maisa.kotoaro@gmail.com tai joltakin johtokunnan jäseneltä. Saarimajalla on myös kahvio.

Kuutsalo-viirit ja kartat
Jos olet todennut viirisi ylittäneen jo parasta ennen päivän, ei huolta. Seuralla on myynnissä kahta kokoa viirejä.
–    Uusi pienempikokoinen n. 8-9 metrin lipputankoihin: pituus 3,5 m / 50 €.
–    Isompi koko n. 10-12 metrin lipputankoihin: pituus 5 m /60 €.

Päivittää voi myös Kuutsalon saariston kartan, jos entinen on päässyt mökillä jo haalistumaan tai kotoa se puuttuu. Hinta 25 €.

Molemmat ovat myös hyviä lahjaideoita. Niitä voit hankkia kesätapahtumassakin 8.7.

Muita asioita

Nopeusrajoitukset. Kesäisen ilon ja vauhdin hurmassa on hyvä taas tarkkailla ja noudattaa vesillä merkkitaulujen nopeusrajoituksia. Myös salmissa ja lähellä mökkejä on kohteliasta höllätä vauhtia sekä huomioida laineita nostattavat ajokieltomerkit.  Hyvä muistisääntö ajellessa: jos itse olisit rannalla, miten toivoisit kaverin toimivan ohittaessa.

Nuohoojat. Sisäasiainministeriön asetuksen mukaan vapaa-ajan asunnon sekä saunan tulisijat ja hormit on nuohottava kolmen vuoden välein. Ympärivuotisessa käytössä olevissa rakennuksissa joka vuosi. Jos tarvitset nuohousta tänä kesänä, ota yhteys Kuutsalon saarten nuohoojiin:
Jari Rahikka, p.044 5505575 (Kuutsalo sekä Ruotsinsalmen ja Kuutsalon väliset saaret)
Teemu Parviainen, p.050 431 2274 (Kuutsalon idänpuoleiset saaret).

Muistathan romunkeräyksen 12.8. klo 10-13 Mullin yhteysaluslaiturilla. Vastaan otetaan metalliromua, sähkölaitteita ja vaarallista jätettä.

Talkoot kokosivat toukokuussa parikymmentä henkilöä siistimään Kirkonmaan hautausmaata kauniissa kevätsäässä. Jälkeä syntyi rivakasti ja talkookahvit maistuivat makoisalta. Kiitos osallistumisesta!

Lohisoiton Saarimaja soi –konsertti sai liikkeelle taas pitkälti toistasataa kuulijaa sunnuntaina 11.7. Yleisölle oli tarjolla ”maailman kantaesitys” :  Vuokko Hovatta tulkitsi upeasti Atte Kilpeläisen (alttoviulu) ja Panu Savolaisen (vibrafoni) kirjailija-runoilija Riina Katajavuoren teksteihin säveltämiä lauluja. Runoilijan läsnäolo loi lisätunnelmaa, ja ilmassa väreili elämänmakuista tunnetta yleisön herkistyessä ja nauttiessa kuulemastaan.

Oikaisu. Viime kirjeen johtokunnan yhteystiedoissa oli virhe: Kimmo Hämäläisen puhelinnumero on 040 7015240.

Tervetuloa lauantaina 8.7. Saarimajalle kartuttamaan 40-vuotisjuhlakirjan sisältöä omakohtaisilla kertomuksilla ja kuvilla mökkirakentamisen synnystä ja vaiheista Kuutsalon saaristossa. Myös ne vanhat esineet ja niiden käyttötarkoitukset olisi kiinnostavaa saada kuvitukseen mukaan.

Ilmoittaudu myös Kirpparille. Aloitetaan siis klo 13.

JOHTOKUNTA

linnunpesä
0
    0
    Ostoskorisi
    Kori on tyhjä
    Scroll to Top