poiju

Jäsenkirje 3/2016

Kutsu syysvuosikokoukseen
Kuutsalo-Seura ry:n sääntömääräinen syysvuosikokous pidetään tiistaina 22.11.2016 klo 17.30 Ekamin Katariinan kampuksella, B-rakennuksen luentosalissa, Lehmustie 4, Kotka

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat: henkilövalinnat, vuoden 2017 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Johtokunnan erovuoroiset jäsenet ovat Annamaija Heliste, Kaarina Kiviharju ja Päivi Tolsa. Kesken kautta aloittanut Kimmo Hämäläinen jatkaa ilman erovuoroisuutta.

Lisäksi esitellään kokoukselle johtokunnan muutosehdotus Seuran sääntöihin vuosikokousten määrästä.

Mistä yhteisten alueiden asioista Kuutsalon osakaskunta huolehtii?Tilaisuuden aluksi näistä kertoo Kuutsalon osakaskunnan puheenjohtaja Reijo Piipari. Tule kuulolle ja kokoukseen!

Johtokunta

Rapsakkaa syksyä!
Kevät ja kesä 2016 on liitetty muistojen joukkoon, ja Seuran uusi toimintavuosi orastelee parin kuukauden päässä. Marraskuussa katsastellaan vuosikokouksessa toiminta-suunnitelmaa ja talousarviota tulevalle vuodelle. Lisäksi Seuran johtokunta tuo kokoukseen ehdotuksen, että jatkossa pidettäisiin vain yksi Kuutsalo-Seura ry:n vuosikokous yhdistämällä kevät- ja syyskokousten asiat. Tämä on yhdistyslain sallima ja nykyisin yleisesti käytännössä oleva tapa.  Ajankohta olisi maalis-huhtikuussa. Vähemmällä kokousmäärällä ja asioita keskittämällä Seura pyrkii lisäämään jäsenten kiinnostusta yhteisiin asioihin ja kasvattamaan osallistujien määrää sekä samalla ”lieventämään” myös kokouskustannuksia.

Johtokunta on pohtinut myös kesäjuhlien tulevaisuutta, kun tänä kesänä yleisömäärä jäi ennätyksellisen alhaiseksi. Seuran toimintaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin, ja toiminta-edellytyksiä saadaan tilaisuuksien tuotoista sekä jäsenmaksuista. Vuosijäseniä Seuran 500 jäsenestä on noin puolet. Tapahtumien ulkopuolisiin ja hinnakkaisiin vetonauloihin ei ole mahdollisuuksia.

Aikanaan sääntöihin on kirjattu Seuran tarkoitukseksi mm. toimia Kuutsalon saariston asukkaiden yhteenliittymänä sekä lisätä maan- ja huvilanomistajien yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja viihtyisyyttä. Tätä ovat edesauttaneet mm. yhteiset tapahtumat kuten kesäjuhla. Mutta syntysanoista on aikaa kulunut lähes neljäkymmentä vuotta; olosuhteet, tavat ja yhteyksien pitäminen ovat muuttuneet. Tämä näkyy myös yhteisissä tilaisuuksissa. Yhä harvemmat osallistuvat, ja nuorempi sukupolvi hoitaa kanssakäymisen sosiaalisessa mediassa. Talkootkin ovat kutistuneet pienen joukon puuhaksi.  Mikä lääkkeeksi? Yhteisöllisyys on päivän termi ja kansalaisaloitteet ajan hermolla.

Hyvät jäsenet, saisiko kannatusta ”kansalaisaloite” Kuutsalon hengen nostattamiseksi ? Siis mietintämyssyt käyntiin; otamme mieluusti vastaan ideoita ja ehdotuksia, tarjouksia laidasta laitaan mm. kesäjuhlakonseptin uudistamiseksi. Kooste ideoista julkaistaan aikanaan.

Johtokunnan jäsenten yhteystiedot ovat kotisivuilla.

Yhteysalusliikenne
Yhteysalus on liikennöinyt lokakuun alusta talviaikataulun 1.10.2016-30.4.2017 mukaan, kun veden korkeus on sen sallinut.  Erityisesti viime viikkoina Otavan kulkeminen Kuutsaloon on ollut silloin tällöin katkolla veden laskettua jopa – 70 senttimetriin. Myös Kirkonmaan päälaituri on ollut kerran käytössä kovalla länsituulella. Muutosta viimevuotiseen on Seuran taistelema perjantain iltavuoron myöhäistäminen puolella tunnilla: lähtö Kotkasta Kuutsaloon on klo 17.45. Nähtäväksi jää, kuinka nopeasti viranomaispäätökset yhteysliikenteen mahdollisesta maksullisuudesta etenevät.

Aikataulut ja laivayhtiön tiedotteet löytyvät myös sivuiltamme Linkkejä-osion kautta.

Kuutsalon teiden kunto
Kuluneena kesänä osa Kuutsalon teistä oli huonossa kunnossa, ja asukkaat olivat paikoin motissa metsätöiden ja puiden kuljetuksien vuoksi. Tiekunta hoitaa yleensä Metsänhoitoyhdistyksen kanssa puiden ajossa särkyneet tieosuudet kuntoon. Tänä kesänä kuljetuksissa oli valitettava katkos Tiekunnasta riippumattomista syistä, eikä kunnossapitoa päästy tekemään ”säädyllisessä ajassa”.

Tulevaisuudessa toivotaankin, että asukkaat ilmoittavat tiekuntien edustajille havaitsemistaan epäkohdista tai ongelmista, jotta asiaan voidaan puuttua välittömästi ja taata liikkuminen.

Salmien ruoppaus
Pysähdyttääkseen lahtien rehevöitymisen Kuutsalon osakaskunta päätti teettää ruoppauksia kesällä 2016 veden virtauksien parantamiseksi salmissa. Ruoppaukset aloitettiin keväällä Pitkäsaaren ja Vassaaren välisessä salmessa kivien perkaamisella. Sama tehtiin Muorholman-Vaskokarin, Vassaaren-Aittokarin ja Aittokari-Vallaholman salmille. Tämän jälkeen työ jouduttiin keskeyttämään matalan veden vuoksi. Ruoppausta jatkettiin syksyllä Pitkäsaaren ja Muorholman välisessä salmessa, ja ruoppausmassa läjitettiin maihin Pitkäsaareen. Urakka saatiin valmiiksi juuri ennen vedenpinnan madaltumista, mikä olisi keskeyttänyt ruoppauksen. Nyt vain odotellaan vaikuttaako toimenpide toivotulla tavalla. Toivottavasti!

Pikkupalat
−  Saarimaja heräsi eloon kesäkuun alussa ja soi huippuartistien taidoilla ja tulkinnoilla. Kiitos Emma Salokoski, Johanna Juhola ja Atte Kilpeläinen, jotka teeman mukaisesti koskettivat pintaa syvemmältä täyssalillista konserttiyleisöä. Odottelemme taas Aten tulevan kesän taiteilijayllätyksiä.

−  Perinteiseen kesäjuhlaan kokoonnuttiin heinäkuun alussa perinteisin seremonioin. Kuten alkutekstissä todettiin, väkeä oli aiempaa niukemmin. Paikallaan on siis tilannearvio tulevasta ja uusien tapojen etsiminen saarelaisten yhteenkokoamiseksi.

−  Lämmin kiitos kaikille talkoolaisille, jotka loitte Saarimajalle miellyttävät puitteet vastaanottaa vieraat niin kesäjuhlille kuin Lohisoiton konserttiin ja valmistitte soppa-, kahvi- ynnä muut tarjoilut. Ilman näin mittavaa vapaaehtoispanosta tuskin näitäkään tilaisuuksia olisi.

−  Kymenlaakson Jäte Oy:n ja Lassila & Tikanojan järjestämän kahden romunkeräyksen kertymä oli ennätyksellinen. Siihen oli osaltaan vaikuttamassa vastaanotettavan romun laajentaminen myös vaarallisiin jätteisiin ja sähkölaitteisiin. Toivottavasti saamme jatkoa tämänkaltaiselle tärkeälle toiminnalle.

−  Jos unohdit suorittaa tämänvuotisen jäsenmaksun, ehdit vielä korjata tilanteen.  Muistathan myös päivittää muutokset yhteystiedoissasi sekä ilmoittaa sähköposti-osoitteesi; lähetämme mieluusti jäsentiedotteen sähköitse.

Tavataan Kuutsalo-Seuran sääntömääräisessä syysvuosikokouksessa 22.11.2016 klo 17.30.

Johtokunta

linnunpesä
0
    0
    Ostoskorisi
    Kori on tyhjä
    Scroll to Top