poiju

Kuutsalo-Seuran jäsenkirje 1/2017

Kutsu vuosikokoukseen 25.4.2017
Kuutsalo-Seura ry:n sääntömääräinen vuosikokous, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat, pidetään tiistaina 25.4.2017 klo 17.30 Kumppanuustalo Viikarissa, kokoushuone Ulappa 2. krs, Mariankatu 24, sisäpiha, Kotka.

Kuutsalo-Seuran syysvuosikokous marraskuussa 2016 ja Patentti- ja rekisterihallitus tammikuussa 2017 ovat hyväksyneet Seuran sääntömuutoksen. Sen mukaisesti tästä lähtien pidetään vain yksi vuosikokous maalis-huhtikuussa. Johtokunnan toimikausi on vuosi-kokouksen välinen aika, mutta tilikausi on edelleen kalenterivuosi.

Tämä vuoden 2017 vuosikokous sijoittuu ylimenokaudelle, joten puolet kokouksen esityslistalla olevista asioista on käsitelty ja hyväksytty jo syyskokouksessa, ja ovat voimassa vuoden 2018 vuosikokoukseen. Tässä kokouksessa käsitellään Seuran vuosikertomus, esitetään tilinpäätös ja toiminnantarkastajan lausunto, päätetään tilien hyväksymisestä ja tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille tilivelvollisille.

Tilaisuuden aluksi on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Johtokunta

Kepeää kevättä ja mielenkiintoista kesäkautta!
Seuran uusi toimintavuosi aloitetaan siis yhden vuosikokouksen käytännöllä. Toivottavasti se kokoaa tulevaisuudessa runsaamman joukon jäseniä keskustelemaan, päättämään ja kuulemaan oman saariston asioista.

Pian meille tänne Pohjolan maille koittaa taas keväänvihreän ja toivon aika. Paatit puunataan ja saatetaan käyttökuntoon, molskautetaan veteen ja ruvetaan kesälle. Sitä ennen on ehditty ehkä perinteitä noudattaen virpoa ja varpoa, syödä mämmit ja maistella kuohujuomat. Myös käyttää kansalaisoikeutta, jolla voi vaikuttaa kotikuntansa kehitykseen äänestämällä uuden vaalikauden päättäjistä.

Syysvuosikokous
Omat äänensä antoivat myös kolmisenkymmentä Seuran jäsentä osallistuessaan syysvuosikokoukseen viime marraskuussa. Tehdyistä päätöksistä on yhteenveto nettisivuillamme.  Entiseen tapaan sieltä löytyvät myös toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017 sekä uudistetut säännöt vuosikokouskäytännön osalta. Uutena johtokunnan jäsenenä aloitti Minna Autio-Häkämies. Johtokunnan kaikki jäsenet yhteystietoineen ovat kirjeen lopussa.

Kokouksen lopulla Seuran 40-vuotisprojektin vetäjä Pekka Savolainen tarjoili mielenkiintoisia makupaloja tulevasta juhlavuoden teoksesta. Hän on tutkinut ja koostanut osiota kesämökkirakentamisen syntyvaiheista Kuutsalon saaristossa. Tietoa on säilötty arkistoihin jo 1930-luvulta, myös Kuutsalon ensimmäisen huvilan syntyvaiheista, vaikka lakisääteiset rakennusluvat tulivat pakollisiksi vasta vuonna 1958.

Vuosikokouksen aluksi Kuutsalon osakaskunnan puheenjohtaja Reijo Piipari piti mielenkiintoisen esityksen osakaskunnan tehtävistä sekä kertoi osakaskunnan viime vuosien hankkeista, mm. vesialueiden kunnostamisista. Yhteenveto esityksestä on nettisivuilla.

Kesän tapahtumista
Kesäkausi avataan toukokuussa. Toivottavasti osallistut johonkin yhteiseen tilaisuuteen.

TOUKOKUU
Kirkonmaan hautausmaan perinteiset siivoustalkoot la 20.5. klo 10. Tarjolla on liikuntaa, raitista kevätilmaa, hyvä mieli sekä talkookahvit.

KESÄKUU
Yhteistyössä Kymijoen Lohisoiton kanssa Saarimaja soi -konsertti su 11.6.klo 15.00. ”Tämä runo lumoaa Sinut, joka olet aina inhonnut runoja” -teemalla esiintyvät Vuokko Hovatta, laulu, Panu Savolainen, vibrafoni ja Atte Kilpeläinen, alttoviulu. Lippuja asiakaspalvelupiste Ruorissa ja Ticketmasterissa. Vene Sapokasta klo 14.00.

HEINÄKUU
Kesäjuhlan vetovoiman hiivuttua pidetään yleisökadon vuoksi välivuosi pohtimalla konseptin uusimista ja mahdollisia uusia toimintamuotoja. Ideointiin toivomme saavamme jäsenistöä mukaan, jotta voisimme tehdä Kesäjuhlasta meidän kaikkien näköisen tapahtuman. Ottakaa yhteyttä.

Vaihtoehtotapahtuma 2017. Ota kantaa ja kerro mielipiteesi, voitaisiinko kesäjuhlan sijaan tavata Saarimajalla ja pitää kaikille avoin ”tavaranvaihtopäivä” eli Saariston Kirpputori la 8.7. klo 12. Itselle hyödytön esine/huonekalu/vaate yms. voi kiinnostaa jotakuta toista, ja kierrätyshän tuo mielihyvää.

Soita tai lähetä mielipiteesi ja ilmoittautumisesi Maisa Kotoarolle, p. 050 5962147, maisa.kotoaro@gmail.com tai jollekin johtokunnan jäsenelle toukokuun loppuun mennessä. Jos ehdotus saa laajempaa kannatusta, ja ennakkoilmoittautumisia tulee tarpeeksi, tapahtuma vahvistetaan kesäkuun aikana. Nimellinen pöytävuokra on 5€. Puhvetista voi ostaa myös kahvia ja pullaa.

ELOKUU
Romunkeräys Kuutsalossa la 12.8. klo 10-13. Viimevuotiseen tapaan Kymenlaakson Jäte yhdessä Lassila & Tikanojan ja Saaristoliikenteen kanssa järjestävät romunkeräyksen yhteysaluksen laiturilla Mullissa. Vastaan otetaan vaarallista jätettä, metalliromua ja sähkölaitteita. Mukaan kelpaavat myös jauhesammuttimet ja auton renkaat. Jätteitä saa tuoda paikalle vasta keräyspäivänä, kun lavat ja henkilökunta ovat paikalla. Jätteitä ei siis saa kerätä laiturialueelle etukäteen eikä jättää sinne keräysajan ulkopuolella.

Lisää lajitteluohjeita www.kymenlaaksonjate.fi tai neuvonta@kymenlaaksonjate.fi

Muutoksia jätehuoltomääräyksiin myös vapaa-ajan asunnoille
Kymen Jätelautakunta on kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen. Kotkassa kunnan järjestämä jätteenkuljetus on annettu Kymenlaakson Jäte Oy:n hoidettavaksi. Jätelaki ja kunnalliset jätehuoltomääräykset velvoittavat kiinteistön haltijaa liittymään järjestettyyn maksulliseen jätteenkuljetukseen. Tämä koskee myös vapaa-ajan asuntoja.

Kuntiin on perustettu lukollisia yhteiskeräyspisteitä, jotka on tarkoitettu niiden kiinteistöjen jätehuollon järjestämiseen, joille ei autolla pääse. Pääasiassa ne ovat vapaa-ajan asuntojen käytössä. Kotkassa lukolliset pisteet ovat Kuusisen satama, Sapokan venerannan parkkipaikka (Sahara) ja Itäinen astia (Sunilantie).

Uusien jätehuoltomääräysten myötä lukolliset pisteet suunnataan niille, joiden matka kotiin on veneeltä yli viisi kilometriä. Jos sinulla on tällä hetkellä voimassa oleva sopimus, kiinteistön omistajat saavat asiaa selventävän kirjeen toukokuuhun mennessä. Jos kerros-talossa asuva haluaisi esimerkiksi käyttää ”mökkijätteiden” loppusijoituspaikkana taloyhtiön yhteistä roskista, jonne matkaa veneeltä on alle 5 km, tulee ensin saada lupa taloyhtiöltä ja sitten vasta anoa maksusta vapauttava lupa Kymen Jätelautakunnalta. Kymenlaakson Jäte Oy:ltä saa lisää jäteneuvontaa.

Jäsenmaksut ja osoitteen muutokset
Kirjeen mukana on jäsenmaksulomake vuosijäsenille.  Vuosikokous päätti pitää jäsenmaksun entisen suuruisena, kymmenen euroa (10€). Sen maksamalla myötävaikutat Seuran toiminnan jatkumiseen. Jos jäsenmaksu sattui viime vuonna unohtumaan, lomakkeessa on siitä merkintä, ja voit samalla hoitaa senkin.

Muistathan päivittää yhteystiedoissasi tapahtuneet muutokset varmistaaksesi jäsenkirjeen perilletulon.  Jos kirjeposti tai sähköposti palautuu muutaman kerran, joudumme poistamaan sinut postituslistalta.

Kuutsalon Erämiehet ry:n tervehdys
Metsästyskausi on hiljentynyt, koirat on kytketty ja pesimärauha julistettu. Odottelemme innolla kevätilmoja ja talkookauden alkua, jotta pääsemme taas kunnostamaan Kirkonmaan tallia käyttöömme. Syksyllä on edessä hirvijahti vuoden tauon jälkeen, ja lakimuutoksen myötä jahti aloitetaan vasta lokakuun toisena lauantaina, tänä vuonna 14.10. Näin taataan hirvillekin lisääntymisrauha.

Seuramme jäsenet haluavat tarjota saarelaisille apuaan hankalissa eläintilanteissa kuten supikoira mökin alla tai minkki väärässä paikassa. Tai vaikkapa samankaltaisissa tapauksissa kuin viimekesäinen kauris, joka olisi pitänyt vahingoittumisen jälkeen lopettaa nopeasti. Mantereella metsästäjät toimivat virka-apuna liikenteessä vammautuneiden eläinten löytämiseksi. Saaressa sellainen tilanne tulee harvoin vastaan, mutta silloinkin pitäisi pystyä toimimaan eläinsuojelulain velvoittamalla tavalla. Silloin voimme me metsästysseuran jäsenet olla avuksi.

Mikäli haluat olla yhteydessä Kuutsalon Erämiehiin, vaikkapa metsästysvuokraan liittyvissä sopimusasioissa, voit soittaa tai lähettää sähköpostia puheenjohtajallemme Jaana Salolle p. 0400 554 861, jaana.salo@kymp.net tai sihteeri Paula Laukkaselle p. 040 7755 040, paula.laukkanen@riista.fi

 

Kuutsalo-Seuran johtokunta 2017
Matti Sulin, puheenjohtaja
044 0221527
matti.sulin@hotmail.fi

 

Matti Laukkanen, varapuheenjohtaja
0440 0344566
matti.laukkanen@kymp.net

Maisa Kotoaro, sihteeri
050 596 2147
maisa.kotoaro@gmail.com

Minna Autio-Häkämies
040 827 0243
mintila78@gmail.com

Annamaija Heliste
050 0654252
aheliste@hotmail.com

Kimmo Hämäläinen
040 7015240
kimmohamalainen@luukku.com

 

Kaarina Kiviharju, rahastonhoitaja
045 2760115
kaarina.kiviharju@kymp.net

Eeva Linkola
050 5995048
eklinkola@gmail.com

Risto Piipari
040 8429363
risto.piipari@gmail.com

Ulla-Riitta Raanti, myyntivastaava
040 8452230
ulla.raanti@gmail.com

www.kuutsalo.fi

 

linnunpesä
Kuutsalo
0
    0
    Ostoskorisi
    Kori on tyhjä
    Scroll to Top