poiju

Kuutsalon sähköverkkoa siirtyy maan alle ja Kuutsalo-Seuran vuosikokous

Kuutsalon saariston sähkönjakelu paranee lähivuosina merkittävästi. Kymenlaakson Sähköverkko Oy suunnittelee Kuutsalon saaren keskijänniteverkon maakaapelointia. (Alustavat suunnitelmat ovat linkkeinä (.pdf) tekstin lopussa itäinen ja läntinen reitti. Kartassa nykyinen sähkönjakelun runkoverkko on merkitty sinisellä viivalla ja alustava hahmotelma tulevasta maakaapeloidusta verkosta punaisella. Mikko Vainikka korostaa, että hahmotelma on alustava ja se tarkentuu maastotutkimuksissa sekä keskusteluissa saarelaisten kanssa.)

    -Maakaapelointi parantaa sähköverkon toimintavarmuutta merkittävästi  ja supistaa sähkökatkojen laajuutta mahdollisissa vikatilanteissa, sanoo suunnitteluvastaava Mikko Vainikka Kymenlaakson Sähköverkko Oy:stä.

Kaapelointi koskee Kuutsalon saaren nk. keskijänniteverkkoa. Kuutsalon saariston muihin saariin ei maakaapelointi ulotu. Kiinteistöihin sähköä tuova pienjänniteverkko jää pääosin kaapeloinnin ulkopuolelle. Kirkonmaan sähköverkko on valmiiksi säävarmempi kuin Kuutsalon. Siellä on jo pitkiä maakaapeloituja osuuksia. Sähköverkon parantaminen alkaa ensi kesänä tarkemmalla maastosuunnittelulla. Verkkosuunnittelija kiertää saarta tutkien mahdollisia maastoreittejä maakaapeleille.

Rakentaminen voi alkaa aikaisintaan kesällä 2025.

    -Rakentaminen vienee ainakin pari vuotta. Tarkaa aikataulua investoinnille ei vielä ole, Vainikka sanoo.

Kuutsalon saaristossa sähkönjakelun häiriöt ovat olleet melko yleisiä. Myrskyt ja muut sään ääri-ilmiöt aiheuttavat pääosin metsäkäytävissä kulkevissa ilmajohdoissa vikoja.

     -Saaristossa virkojen korjaaminenkin kestää manteretta kauemmin. Myrskysäässä ei voi korjaajia voi lähettää meren yli turvallisesti töihin, Vainikka kertoo.

Kuutsalon saari on avainasemassa koko Kotkan saariston sähköverkossa. Vika siellä saattaa katkaista sähkönkulun muihin saariin sekä myös Kirkonmaahan ja Haapassaareen. Kuutsalon sähköverkon kaapelointi parantaa koko saariston sähkönjakelua.

Kymenlaakson Sähköverkko tiedottaa sähköverkon suunnittelutilanteessa avoimessa yleisötilaisuudessa maanantaina 11.3. klo 17 alkaen Kotkan seurahuoneella, kokoushuone Albatrossi 1:ssä. Tarjoiluna kahvi ja makea kahvileipä. Tiedotustilaisuuden jälkeen alkaa Kuutsalo-seuran vuosikokous.

KJ reittihahmotelma_itainen-reitti A3 1_20000

KJ reittihahmotelma_lantinen-reitti A3 1_20000

Terveisin

K-S johtokunta ja Kymenlaakson Sähköverkko Oy

 

linnunpesä
Kuutsalo
0
    0
    Ostoskorisi
    Kori on tyhjä
    Scroll to Top