poiju

Vuoden 2023 viimeinen jäsenkirje

KUUTSALO-SEURA RY

 Jäsenkirje 12.12.2023

 

Hyvät Seuran jäsenet!

 Tämä on vuoden 2023 viimeinen jäsenkirje. Olemme tiedottaneet tapahtumista ja uutisista seuran nettisivuilla (kuutsalo.fi) ja toivomme, että saataisiin yhä enemmän ohjattua seuran jäseniä seuraamaan uutisia nettisivuilta, mutta toistaiseksi jatketaan tätä jäsenkirjeen tekemistäkin. Tänä vuonna seuralla olikin paljon tapahtumia, joista kerrotaan tässä jäsenkirjeessä enemmän.

Tiivis vuosikatsaus tapahtumiin

Kokous ja talkoot

Keväällä 26.4.2023 klo 17 oli Kuutsalo-Seuran sääntömääräinen vuosikokous Kumppanuustalo Viikarissa, jossa käytiin läpi seuran sääntömääräiset asiat mm. talous ja vuosikertomukset Vuosikokouksessa oli kaiken kaikkiaan 16 osallistujaa.  20.5.2023 siivottiin Kirkonmaan hautausmaata ja seuraavana viikonloppuna 27.5. oli Saarimajan siivoustalkoot.

Saarimaja soi -konsertti

Saarimajalla järjestettiin Saarimaja soi -konsertti 11.6.2023, jossa esiintyjänä oli Samuli Putro. Taitelija Putro kiitteli kovasti tilan hienoa akustiikkaa ja Lohisoitto-organisaatio oli erittäin tyytyväinen loppuunmyytyyn tapahtumaan ja sen järjestelyihin. Voit lukea lisää tapahtumasta ja katsella kuvia tapahtumasta (lohisoitto.fi).

Kesäjuhlat

Kesäjuhlat järjestettiin 1.7. klo 15 alkaen. Paikalle saapui noin 80 juhlavierasta ja sää oli hyvä, vaikka ei sadekuuroiltakaan vältytty. Lohisoppa tällä kertaa tilattiin valmiina Wildfish Factorylta. Juhlat noudattivat perinteistä kaavaa; seuran puheenjohtaja avasi juhlat, jonka jälkeen saaren vanhimmat Tapio ja Seija Rainio nostivat Suomen lipun salkoon. Lohisoppa tarjoiltiin sisällä sateen varalta ja se olikin toimiva ratkaisu. Vieraita viihdytti Mika Huusari ja Jarkko Puro haitari- ja huilukombinaatiolla. Ennen sadekuuroa ehdittiin lapsille pitää kilpailut ja samaan aikaan oli aikuisille saaristovisa. Jälleen kerran arpajaisiin saatiin upeita palkintoja ja Kuutsalo-Seura haluaakin kiittää kaikkia lahjoittaneita: Original Sokos hotel Seurahuone, The Van Kotka – Street Food Factory, Insinööri Studio Oy, MM Kotkamills,  Kotkan Energia,  Kotkan Isännöintipalvelu, Sutelan Kello ja Kulta Ky, Brunilan Kelloliike,  Suomalainen Kirjakauppa,  Kultajousi (Kotka Kauppakeskus Pasaati).

Kotiseutupäivät

Valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestettiin Kotkassa lähes neljänkymmenen vuoden tauon jälkeen 8-10.9.23. Päätapahtuma järjestettiin monipuolisine ohjelmineen uudella Satama-Areenalla Kotkan Kantasatamassa. Kuutsalo-Seura oli myös mukana Kotiseutupäivillä. Kuutsalo-Seuralla oli myynnissä uusia tuotteita kuten t-paitoja, vetoketjullisia huppareita, merinovillaisia pipoja, viirejä, kirjoja ja kasseja. Sunnuntaina 10.9. järjestettiin Kuutsalon ympäriristeily, jossa paikallinen opas kertoi Kuutsalon vaiheikkaasta historiasta. Risteily sai paljon kehuja ja kiinnostusta. Risteilylle osallistui reilu 30 henkilöä ja Matti Piipari toimi risteilyisäntänä.

Kyminlinnan vierailu

Syysmyrskyjen keskellä Kuutsalo-Seura järjesti jäsenilleen erittäin mielenkiintoisen Kyminlinnan vierailun sunnuntaina 8.10.2023 klo 15–17.30. Ilma oli tuulinen, raikas ja aurinkoinen. Paikalle saatiin 13 innokasta vierailijaa. Vierailu alkoi Viipurin portilta ja kahden oppaan opastamana kierreltiin Kyminlinnan eri alueita kahden tunnin ajan. Vierailun aikana kuultiin alueen historian värikkäistä, mutta ajoittain surullisistakin vaiheista. Välissä pidettiin kahvittelutuokio Turun portin luona. Monelle Kyminlinna saattaa olla tuttu varusmiesajoilta, mutta historiaa alueelta löytyy jo satojen vuosien takaa ennen itse linnoituksen rakentamistakin. Pinta-alaa koko alueella on noin 80 ha, muureja vajaa kolme kilometriä ja pinta-ala muurirakennelmat mukaan laskettuna noin 36 ha. Muurien sisältä löytyykin moninainen ja ainutlaatuinen kasvi- ja eläinyhdyskunta, aivan oma ekosysteemi. Jos Kymilinna tai Kyminlinnan Linnoitusalueen Ystävät ry:n toiminta kiinnostaa, niin käy tutustumassa osoitteeseen https://www.lukittulinnoitus.fi/.

Seuran nettisivut ja tiedotus

Jos et ole vielä huomannut tai käynyt vierailemassa, niin nyt on aika käydä seuran uusilla nettisivuilla (www.kuutsalo.fi). Sivut päivittyvät koko ajan ja tarkoitus on tuoda uutta tietoa sivujen kautta jaettavaksi. Sivuilla on mm. kuvapankki, blogi, saaren historiaa ja verkkokauppa, josta saa kätevästi tilattua seuran tuotteita. Ensi keväänä on tarkoitus taas lisätä tuotevalikoimaa. Yhä enenevissä määrin pyritään käyttämään vain sähköisiä viestimiä tiedottamisessa. Seuran jäseniä kehotetaan mahdollisuuksien mukaan hankkimaan sähköpostiosoite tai lukemaan uutiset ja tiedotteet www-sivujen kautta.  Tämä on kustannustehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää kuin lähettää postitse uutiskirjeitä. Seuralla on myös omat Facebook ja Instagram -tilit, joita voi seurata ja lisätä vaikka hienoja kuvia saaristosta. Tulevana vuonna 2024 otamme 5 € laskutuslisän niille jäsenille, ketkä haluavat paperisen laskun ja jäsenkirjeen. Postituskulut ovat kolmannes jäsenmaksuista saatavista tuotoista.

Muita asioita

Kymenlaakson Sähköverkko suunnittelee Kuutsalon ja Kirkonmaan sähköverkon muuttamista säävarmaksi maakaapeloinnilla. Hanke on jo pitkällä suunnitteluissa. Ensi kesänä 2024 on tarkoitus tehdä tarkat suunnitelmat ja ryhtyä sen jälkeen töihin. Kuutsalon ja Kirkonmaan sähköjen maakaapelointi tekee myös sähkön kulusta Haapasaareen varmaa. Kyseessä tulee olemaan miljoonainvestointi ja sellaisena ilmeisesti suurin sijoitus siviili-infraan Kuutsalossa kautta aikojen.

Kuutsalo-Seura toivookin, että maanomistajat suhtautuisivat hankkeeseen positiivisesti ja sähkökaapelit saataisiin upotettua maahan onnistuneesti. Tämä on kaikkien etu, koska esimerkiksi tänä syksynä on ollut useista kovia myrskyjä ja sähköt ovat olleet poikki useamman päivän. Sähkölangat ovat roikkuneet maassa, mikä luo suuren riskin. Lupakeskustelut käydään asukkaiden kanssa suunnittelutyön yhdessä ja pyritään saamaan vuosikokoukseen Kymenlaakson sähköverkoilta henkilö, kuka kertoo projektista tarkemmin.

Kuutsalo-Seuran johtokunta haluaa toivottaa kaikille jäsenilleen Rauhallisia Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta.

Kuutsalo-Seuran johtokunta

 

KS jäsenkirje 15122023

 

linnunpesä
0
    0
    Ostoskorisi
    Kori on tyhjä
    Scroll to Top